Ketik::keliK

spesel for linlin n jaja..

wa xtaw pasal pe wa sedey giler malam td.. wa rase macam part of my life missing.. wa kene carik balek ape bende tu.. wa selidik gune pelbagai method yang pernah wa belajar secare langsung dan tak langsung.. wa siap edar lagik borang kaji selidik ataw lagi pemes dengan name... questionnaire... wa tak larat tanggung sorang2.. wa taw ape masalah wa.. wa rindu dorang.. sape?? besfwen wa lar.. pasal sem ni wa dok jaoh dari dorang.. emm........ dalam wa dok sedey2 layan perasaan.. wa buat satu bende.. macam yang wa bese wat.. wa bikin mende nik.. sweet x? kejap2.. wa rase wa patot tukar name wa ikot mood wa sekarang ni.. lu setuju ke tak.. wa peduli plak en.. wa tak kire.. wa maw layan sedey ni jugak...
especially for linlin and jaja

korang.. aq igt ag.. kite rapat ber4.. buat kerja ber4.. semua bende kite buat mesti ber4.. tapi seryes.. aq memang tak layak untuk ber4.. sebab 4 adelah no paling suwey dalam idop aq.. sebab tu aq xpenah dapat 4flat..

sepanjang kite ber4.. sorang demi sorang kecewa dengan cinte..

Alin clash dengan F*.. igt tak? cane alin sedey cam nak mati.. nanges sampai bengkak2 mate.. bape kali kite marah dy? bape kali kite hambat dy tak bagi gi cafe semate2 tak maw dy nanges bile nampak F dy tu? tapi degil jugak tu.. nak jugak datang kat F dy tu.. tegur2, senyum2.. dan aq tambah pelik.. bile setiap kali kite makan, tym tu jugak F ni nak makan.. kuat betol jodoh tu.. bile F xde, Alin tejengah2 kat tingkap bilik F.. kot2 tejegul muke dy depan tu.. tapi lame2, dy terima jugak hakikat.. laki tu bukan milik dy.. dan sekarang.. aq taw.. Alin dapat pilihan yang lebih baik dari F yang dulu.. walaupun aq xkenal sekor sekerat laki2 tuw.. name pon.. aq ingat2 lupe jer.. apatah lagi muke.. sebab aq xcampor hal laki orang ni.. aq suke sangat bile tengok Alin senyum je selalu.. walaupun kite selalu marah dy keluar malam2.. just sebab sayang sangat kat dy.. tapi aq yakin.. Alin pandai jaga diri dy.. dy taw cane nak bawak diri dy..

pastu, Mar pulak dengan A bergolak.. kite selalu datang bilik mar buat assignment.. tapi antara semua.. aq banyak luang masa dengan Mar.. beberapa minggu lepas Alin clash, Mar datang bilik aq (sanggup dy panjat tingkat4 tu).. Aq tekejot jgk.. x expect dy akan datang sejaoh tu untok tanye "zu, nak pegi Penang tak? aq belanje".. igt x alasan dy kt korg tym tu..? kuceng masok bilek.. huhu.. mungkin kitorg terburu2 waktu pegi sane.. korang pon aq xgtaw.. bile jaja call, aq kte aq klua ngn member matrix aq.. pembohong jek.. ne penah aq klua ngn org len slaen korang? tak piker panjang.. seryes, kalaw aq kt tempat Mar, aq belasah si A ni.. tapi sebab sayang kan.. aq paham ar.. beratus wet Mar abes tym tu.. Aq xsanggup kot.. aq igt lagi dengan demam2 camtu, naek bas dengan Mar ke KL b4 transit ke Butterworth, dy story2 pasal life dy.. ade lg video dalam bas tu kat aq.. smpai sane jek.. pkl3 pg.. mar da tutop muke pasal xthn sejok.. aq nampak A datang (walaupon at first aq xsure pasal mmg xpenah jumpe pon).. sepanjang kat sane, A baek je layan Mar.. Lembut jer.. Macam budak kecik plak aq ngok dorang bdue ni.. (Cheese-filled sausage..huhu) Haiysh.. Sayangnye, sume kenangan aq kat Penang tym tu xterakam pasal sampai2 jer, enset aq abes batery.. Kalaw x, aq jamen ade pic aq ngan N dpn McD.. uhh.. N..(pikiran melayang jap).. ermm.. Bile balek sini, aq bajet da settle la sume.. Tak sampai seminggu, Mar melalak balek.. Pergh.. bazer betol dwet beratus gi Penang aritu.. A ni... hiysh.. Hari2 selepas tuw..aq cube untuk ade dengan Mar.. dengar setiap soalan dy.. walaupn aq xde jwpn utk soklan2 tu.. aq nk dy taw aq sll ade utk dy.. tapi....

Xlame pastu..aq plak ade prob ngan D.. semua kesilapan2 silam datang balik.. aq bajet nak ubah kesilapan.. n aq piker dengan jauhkan diri dari dy aq dpt tenangkan diri.. lupekan kesah silam.. rupe2 nye.. aq silap lagi.. lagi aq jaoh, lagi saket.. tapi aq still fobia pasal minah Sarawak gemok tuw.. hodoh2 aq.. hodoh dy lg.. Aq memang da azam giler2 kalaw la aq mampu, aq nak lupekan D.. Pasal aq x sanggup nak piker dy n kawan2 dudok serumah ngan pompan2 kat sane mase Sem1&2 tuw.. Aq sedey betol.. Tapi, Tuhan xbagi aq pisah agaknye.. Penat da istikharah.. itu jugak akhirnye.. Aq berhenti jawab ncall D.. hidup macam orang single.. dengan korang.. dengan kawan2.. Alan.. Haikal.. Ayie.. sambong plak dgn Hatrek Cycle kat Singapore..
Dalam banyak2.. Hajar je kekal single.. Oleh sebab itu, dy xboleh jadi ahli
Kelab Janda2 OSH-UMP..
Kite tabalkan dy jadi Penaung.. Dan sebab memori2 ni banyak berkisar sekitar aq.. Aq jadi Pengerusinye.. Mar memang kuat bercakap.. So..dy lah Setiausaha Kelab ni.. And igt x.. Setiap kali keluar.. Alin akan payong kite lebey.. Huhu.. Dy memang Bendahari berjaye..

Hujung sem1.. macam2 bende kite wat same2.. seronok sangat.. tak rase sedey walau kehilangan.. tak rase perlukan orang laen walaupun kekurangan.. tak rase sakit biarpun kesulitan.. Hidup ni da cukop lengkap dengan adenye korang..

Tapi...takdir dah bawak kite ke sini.. Aq xleh salahkan sape2.. Mungkin salah Mar, mungkin salah aq, mungkin salah Alin, dan mungkin jugak salah Hajar.. Masing2 ade salah.. Sebab tak pertahankan hubungan.. Sedih? :)

Hidup Tidak Selalunya Indah
Langit Tak Selalu Cerah
Suram Malam Tak Berbintang
Itulah Lukisan Alam
Begitulah Aturan Tuhan

F4 da musnah...!!! sebab masing2 ade pendapat sendiri.. ade ego sendiri.. JAMAZULIN pun dah takde.. dan sekarang.. masing2 dah terpisah.. Bile dok kat KK4 ni.. Aq ade banyak mase nak ingat ni semua.. rase sedey ingat cane bende ni ble berlaku.. Perlu ke nak urai satu persatu dalam ni? Ego.. Masing2 ego.. itu je puncenye.. Masing2 da penat mengalah.. Dan sekarang masing2 xnak kalah.. Aq pon same je.. Kite semua same je.. Pentingkan diri..kan? Salah kita.. Dan aq rase kecewa sangat.. Aq nak sangat kite jadi macam dulu.. Bile masok kelas.. dok depan.. sebla aq mesti Mar.. pastu Hajar.. Alin selalu kne dok ujong belah dalam.. :) tapi sekarang? kadang2 sampai aq xpasan Mar datang ke x.. Dan kalaw la mar taw.. aq selalu risaw pasal saket dy.. Nak teman dy pegi physiotherapy lagi.. Naek ambulans sampai nak muntah..

Banyaknye memori.. Tak terkongsi.. Kalaw la korang bace ni.. Aq juz nak korang taw.. aq tetap syg korang.. n berharap yg same dr korang.. sebab.. walaupun 4 no suwey aq.. tp percayalah..

"kenangan ber4 lebih indah dari kenangan hanya ber3.."
2 lembage komen. JOIN?:

wah2..janda berhiasa nmpak.


keh3... taw xpe.. skrg ni da xd da jnde..


Related Posts with Thumbnails

Freyja Silver

Freyja Silver Blog Designs

Pembunuh::bersirI

Dapatkan approval wa dulu, baru lu orang jadi siput sedut. Jangan suke suki. Powered by Blogger.

Halimunan::beraksI

Kata::kitA


Jangan::tekaN

My photo
Secret Garden, Tepi Highway, Malaysia
Luahan hati wa. Sukati ar wa nak cakap pe. Korang pe hak de atas wa? Bapak wa pon tak bising, lu orang senyap ar..

Toink::toinK

KerepekaN