Ketik::keliK

"kepada yang berpuase; fuck you off"

Tuesday, August 17, 2010
wa xmende nak komen.. wa maw lu orang bace je mende ni jer..

wa mungkin lewat sket pasal mende ni.. pasal wa pon memang da x hupdate belog ni lame kan.. but this really matter.. wa ketepikan sumer.. utk kongsi sama lu orang mende yang mungkin da basi.. 9/8 wrote on 17/8.. da lebey seminggu da pon kan.. ade wa kesah? yang penting, lu taw ade lagi atheis yang cm si monster ni.. se de ot jak kaw! lu xpose xya nk fuck off org pose.. lu xsuke agame Islam.. moge2 Allah buke pintu hidayah untuk lu.. mende fuck off pn tataw.. pakai sebut jer.. mane asal pekataan tu pon tataw.. maen gune je.. bodo punye babal~

semoga mereka2 yg terbabit diberi hidayah oleh Allah.. ape la reformasi dorang nak wat.. bunoh diri.. buat agame sendiri.. cam si**.. sape yg ikot tu sure2 la mengong.. nak mati 2015?? amal pon xcukop lagi..

Ya Allah.. jagalah iman hambaMu ini.. serta mereka2 yang di sisiku.. serta mereka2 yang di sisiMu..
Read On 0 lembage komen. JOIN?

wa maw rehat...

Friday, August 06, 2010
wa xingat bile wa update ini belog.. wa penat betol minggu ni.. macam2 benda berlaku, wa tak sempat nak story kat lu orang.. nak bagi penerangan pon wa malas.. nak tunjok gambar tak boleh, pasal wa takde ketik-ketik untok kasi lu orang tengok wayang mati wa.. tapi, wa ade satu perasaan maw kasi taw pada member2 baek wa, Arlin sama Hajar, asek tukar2 template 24hours.. wa suke bile mereka suka.. wa piker, kalaw lu orang maw taw ape yang berlaku kat keliling wa, lu bole masok kat page wa tapi klik pada link kat atas page wa tu.. ade link pada Arlin sama Hajar.. Lu bole taw sume bende.. walaupon ade yang wa tak follow mereka.. tapi kebanyakan kami abes mase bersama.. wa malas nak update 10x mende same macam kat belog mereka..

di bawah ni, ade sedikit catatan wa tyme wa lepak sama mereka. amat, lu tolong baca kat mereka-mereka yang pemalas ni.


tarikh: wa tak hengat..
mase
: ni wa ade catat : 11:25 am

lokasi kejadian
: bilik Arlin sama Hajar..
mangsa terlibat : Arlin.. Hajar.. Wa..

wa bosan giler.. kelas MIS takde ((Yippeee..tade kuiz)).. wa lepak bilik alin same jaja sementara tunggu kelas akan datang.. tapi wa bengkek.. seryes, wa nyesal gitaw pasal template2 ni sama dorang.. wa aja 1, dorang wat 10 ((advance....)). Asek tuka2 template dari tadi.. wa bosan pasal lappy wa kat kk4.. wa tade pe nak maen.. "Alaa..laptop aq hang..!" tu je wa dengar dari alin.. kejap2 die nyanyi wa ta paham sebutir pon.. naseb baek ade ritma.. kalaw tak wa tataw die berzanji ke ape.. yang hajar asek tuka2.. surf2.. browse2.. template same ape2 ntah lagi.. wa? telangkop lingkop tido la.. hahaha..

arini.. wa sorang2 je.. pasal due2 da balek rumah semalam.. waa... rindu same mereka.. wa igt mase kat rumah akak wa ade tegur.. "Pesal aq tengok pics korang2 ni aq rase geli eh.. da macam les.." si** betol.. bukan les la.. wa ade kasi satu statement pada hajar.. "saya sayang awak.. tapi saya bukan les.." haa.. sayang macam kawan baek, adek bradek.. wa sayang mereka2 semua.. nak kate kitorg amek gambar pelok2, xde.. manje2 ade.. tapi wa rase wa dengan akak wa lagi banyak pelok ape.. hohoho...
chow bebeh..
Read On 0 lembage komen. JOIN?

Bangla mati, lu kesah?

Monday, August 02, 2010

Terbakar kampung nampak asapnya, tanah runtuh lu nampak ape? -C-

wa benci sebena nak cakap pasal ni tapi wa kene cakap jugak. wa pelik apa pasal mata wa tamaw bagi wa rehat. wa bosan pagi ni. sekali 2 blog wa update. bangang kan? wa rase jiwe wa mule tak tenteram. wa rase macam ada satu kuasa akan menarik mata wa supaya berat. lalu wa dengan perasaan penuh syak dan wasangka, berjalan penuh segak bergaya mutu keunggulan ke laci meja wa. laci paling bawah dan paling besar sekali. di situlah tersimpan satu ubat yang menakutkan kuasa tu. ubat tu nama dy Kopi RADIX. Lu penah dengar iklan "Mai secawan.." si mat salleh tu cakap.. hahaha.. wa promote ni.. sape maw contact wa eh.. harga tester (sepeket RM1) bancuh sendiri.. nota kaki: untuk budak UMP saje. time kaseh.

bukan itu yang wa maw story.. wa da overdose caffein malam ni pasal tu wa jadi miong2 macam ni.. tensen punye pasal kan.. lu ape taw? kebosanan wa membawa wa kepada satu surat kabar yang boleh didapati dalam bentuk cetakan dan online di negara kecintaan wa, MALAYSIA. Belit Hari-hari name dy. wa try bace punye bace punye bace sampai lidah wa terbelit2. Baru wa paham apa pasal. Story pasal bangla mati/cedera tertimbus. Apa pasal cume berite ni yang tangkap kepala wa? Reason plg bodoh ialah, wa budak safety. Tu je.

Ala sistz.. bangla..ape kesah kalaw dorang mati pon.. dorang kan ramai.. lagipon, semak je kat malaysia ni tengok bangla ramai2.. "dey! dorang pon manusia, OK!!!" ikot ape wa bace, da 2x kejadian same blaku kat situ.. wa pelik.. kalaw sampai 2x, safety officer dy mkn gaji bute ape? bende bukan kaki tecucuk paku, bile letak minyak gamat da baek.. nyawe bro..nyawe.. kalaw wa jadik officer kat situ, wa suggest tutop je company tu.. cam si** wa cakap sama lu.. company tu sure pentingkan diri, profit semate..

wa lagi sedey pasal wa bace due orang yang mati tu adalah biras..lagi sorang selamat.. wa kompem dorang kat bangla xdapat hidup macam kat Malaysia.. pasal tu dorang bawak sepupu sepapat datang keje sini, nak bagi anak bini makan.. orang malaysia sendiri cane bro? dok goyang kaki tunggu mak bapak suap nasik dalam mulot.. kadang wa rase nak terajang muke sekor2 pon ade.. tapi wa sedar sape wa.. badan pon sekeping jek.. ade hati nak terajang anak orang.. ceyt!

wa bebel panjang kali ni kan? waa.. tapi moral of the story nye: kalaw orang luar sanggup mati bergadai nyawa untuk pembangunan negara kite, ape lu orang buat untuk majukan Malaysia? Google jawapan dalam otak Wiki lu tu k. chow bebeh..

Read On 0 lembage komen. JOIN?

spesel for linlin n jaja..

Wednesday, July 28, 2010
wa xtaw pasal pe wa sedey giler malam td.. wa rase macam part of my life missing.. wa kene carik balek ape bende tu.. wa selidik gune pelbagai method yang pernah wa belajar secare langsung dan tak langsung.. wa siap edar lagik borang kaji selidik ataw lagi pemes dengan name... questionnaire... wa tak larat tanggung sorang2.. wa taw ape masalah wa.. wa rindu dorang.. sape?? besfwen wa lar.. pasal sem ni wa dok jaoh dari dorang.. emm........ dalam wa dok sedey2 layan perasaan.. wa buat satu bende.. macam yang wa bese wat.. wa bikin mende nik.. sweet x? kejap2.. wa rase wa patot tukar name wa ikot mood wa sekarang ni.. lu setuju ke tak.. wa peduli plak en.. wa tak kire.. wa maw layan sedey ni jugak...
especially for linlin and jaja

korang.. aq igt ag.. kite rapat ber4.. buat kerja ber4.. semua bende kite buat mesti ber4.. tapi seryes.. aq memang tak layak untuk ber4.. sebab 4 adelah no paling suwey dalam idop aq.. sebab tu aq xpenah dapat 4flat..

sepanjang kite ber4.. sorang demi sorang kecewa dengan cinte..

Alin clash dengan F*.. igt tak? cane alin sedey cam nak mati.. nanges sampai bengkak2 mate.. bape kali kite marah dy? bape kali kite hambat dy tak bagi gi cafe semate2 tak maw dy nanges bile nampak F dy tu? tapi degil jugak tu.. nak jugak datang kat F dy tu.. tegur2, senyum2.. dan aq tambah pelik.. bile setiap kali kite makan, tym tu jugak F ni nak makan.. kuat betol jodoh tu.. bile F xde, Alin tejengah2 kat tingkap bilik F.. kot2 tejegul muke dy depan tu.. tapi lame2, dy terima jugak hakikat.. laki tu bukan milik dy.. dan sekarang.. aq taw.. Alin dapat pilihan yang lebih baik dari F yang dulu.. walaupun aq xkenal sekor sekerat laki2 tuw.. name pon.. aq ingat2 lupe jer.. apatah lagi muke.. sebab aq xcampor hal laki orang ni.. aq suke sangat bile tengok Alin senyum je selalu.. walaupun kite selalu marah dy keluar malam2.. just sebab sayang sangat kat dy.. tapi aq yakin.. Alin pandai jaga diri dy.. dy taw cane nak bawak diri dy..

pastu, Mar pulak dengan A bergolak.. kite selalu datang bilik mar buat assignment.. tapi antara semua.. aq banyak luang masa dengan Mar.. beberapa minggu lepas Alin clash, Mar datang bilik aq (sanggup dy panjat tingkat4 tu).. Aq tekejot jgk.. x expect dy akan datang sejaoh tu untok tanye "zu, nak pegi Penang tak? aq belanje".. igt x alasan dy kt korg tym tu..? kuceng masok bilek.. huhu.. mungkin kitorg terburu2 waktu pegi sane.. korang pon aq xgtaw.. bile jaja call, aq kte aq klua ngn member matrix aq.. pembohong jek.. ne penah aq klua ngn org len slaen korang? tak piker panjang.. seryes, kalaw aq kt tempat Mar, aq belasah si A ni.. tapi sebab sayang kan.. aq paham ar.. beratus wet Mar abes tym tu.. Aq xsanggup kot.. aq igt lagi dengan demam2 camtu, naek bas dengan Mar ke KL b4 transit ke Butterworth, dy story2 pasal life dy.. ade lg video dalam bas tu kat aq.. smpai sane jek.. pkl3 pg.. mar da tutop muke pasal xthn sejok.. aq nampak A datang (walaupon at first aq xsure pasal mmg xpenah jumpe pon).. sepanjang kat sane, A baek je layan Mar.. Lembut jer.. Macam budak kecik plak aq ngok dorang bdue ni.. (Cheese-filled sausage..huhu) Haiysh.. Sayangnye, sume kenangan aq kat Penang tym tu xterakam pasal sampai2 jer, enset aq abes batery.. Kalaw x, aq jamen ade pic aq ngan N dpn McD.. uhh.. N..(pikiran melayang jap).. ermm.. Bile balek sini, aq bajet da settle la sume.. Tak sampai seminggu, Mar melalak balek.. Pergh.. bazer betol dwet beratus gi Penang aritu.. A ni... hiysh.. Hari2 selepas tuw..aq cube untuk ade dengan Mar.. dengar setiap soalan dy.. walaupn aq xde jwpn utk soklan2 tu.. aq nk dy taw aq sll ade utk dy.. tapi....

Xlame pastu..aq plak ade prob ngan D.. semua kesilapan2 silam datang balik.. aq bajet nak ubah kesilapan.. n aq piker dengan jauhkan diri dari dy aq dpt tenangkan diri.. lupekan kesah silam.. rupe2 nye.. aq silap lagi.. lagi aq jaoh, lagi saket.. tapi aq still fobia pasal minah Sarawak gemok tuw.. hodoh2 aq.. hodoh dy lg.. Aq memang da azam giler2 kalaw la aq mampu, aq nak lupekan D.. Pasal aq x sanggup nak piker dy n kawan2 dudok serumah ngan pompan2 kat sane mase Sem1&2 tuw.. Aq sedey betol.. Tapi, Tuhan xbagi aq pisah agaknye.. Penat da istikharah.. itu jugak akhirnye.. Aq berhenti jawab ncall D.. hidup macam orang single.. dengan korang.. dengan kawan2.. Alan.. Haikal.. Ayie.. sambong plak dgn Hatrek Cycle kat Singapore..
Dalam banyak2.. Hajar je kekal single.. Oleh sebab itu, dy xboleh jadi ahli
Kelab Janda2 OSH-UMP..
Kite tabalkan dy jadi Penaung.. Dan sebab memori2 ni banyak berkisar sekitar aq.. Aq jadi Pengerusinye.. Mar memang kuat bercakap.. So..dy lah Setiausaha Kelab ni.. And igt x.. Setiap kali keluar.. Alin akan payong kite lebey.. Huhu.. Dy memang Bendahari berjaye..

Hujung sem1.. macam2 bende kite wat same2.. seronok sangat.. tak rase sedey walau kehilangan.. tak rase perlukan orang laen walaupun kekurangan.. tak rase sakit biarpun kesulitan.. Hidup ni da cukop lengkap dengan adenye korang..

Tapi...takdir dah bawak kite ke sini.. Aq xleh salahkan sape2.. Mungkin salah Mar, mungkin salah aq, mungkin salah Alin, dan mungkin jugak salah Hajar.. Masing2 ade salah.. Sebab tak pertahankan hubungan.. Sedih? :)

Hidup Tidak Selalunya Indah
Langit Tak Selalu Cerah
Suram Malam Tak Berbintang
Itulah Lukisan Alam
Begitulah Aturan Tuhan

F4 da musnah...!!! sebab masing2 ade pendapat sendiri.. ade ego sendiri.. JAMAZULIN pun dah takde.. dan sekarang.. masing2 dah terpisah.. Bile dok kat KK4 ni.. Aq ade banyak mase nak ingat ni semua.. rase sedey ingat cane bende ni ble berlaku.. Perlu ke nak urai satu persatu dalam ni? Ego.. Masing2 ego.. itu je puncenye.. Masing2 da penat mengalah.. Dan sekarang masing2 xnak kalah.. Aq pon same je.. Kite semua same je.. Pentingkan diri..kan? Salah kita.. Dan aq rase kecewa sangat.. Aq nak sangat kite jadi macam dulu.. Bile masok kelas.. dok depan.. sebla aq mesti Mar.. pastu Hajar.. Alin selalu kne dok ujong belah dalam.. :) tapi sekarang? kadang2 sampai aq xpasan Mar datang ke x.. Dan kalaw la mar taw.. aq selalu risaw pasal saket dy.. Nak teman dy pegi physiotherapy lagi.. Naek ambulans sampai nak muntah..

Banyaknye memori.. Tak terkongsi.. Kalaw la korang bace ni.. Aq juz nak korang taw.. aq tetap syg korang.. n berharap yg same dr korang.. sebab.. walaupun 4 no suwey aq.. tp percayalah..

"kenangan ber4 lebih indah dari kenangan hanya ber3.."
Read On 2 lembage komen. JOIN?

wa sedey..

Wednesday, July 28, 2010
namaw citer panjang.. wa tengah sedey2 pasal rindu kenangan lame yang tibe2 join kotak merah dalam pale wa ni.. tibe2 pakwe wa call.. wa da cube sedaye upaye sembunyikan kesedihan wa.. ending nye.. die hantar mesej.. kate die pon nak online sama orang lain.. wa malas nak piker.. yang wa taw.. waktu tu.. ade empangan da pecah.. air deras keluar.. rupenye... wa nanges dalam diam.. wa xkuat da ker? bro hiro... sebagai orang yang wa tibe2 pecaye.. wa ucap thanx banyak2.. pasal lu dengar baet2 wa.. walawpon lu ngantok esok ade kuiz.. lu cube jadik sweet.. wa suke.. thanx bro.. wa kenang lu.. terutama part minum air masak.. so sweet..aikk.. wa jadi jiwang?? oh tidak.. bro itu cume kawan wa.. wa x penah tgk muke die.. tapi wa taw.. dalam ati die sincere nak teman..

wa dah landing..tunggu mase nak lelap.. sekali pakwe wa call balik.. wa tak pasti.. adakah itu kesan telepati antara wa dan die.. ataw itu adalah kesan wa kirem fb chat kat teman sekatil die.. ape pun.. die da bagi wa green light.. lepas wa gitaw nape wa asek on9.. alasan mudah.. sebab die penah rase ape wa rase.. wa terharu.. dan empang pecah berlaku lagi.. wa da kate (dalam fb, bukan kat cni) walaapon wa selalu marah2 die.. wa selalu gado2 dengan die.. wa tetap sayang kat die.. sebab die separuh dari jiwe wa.. dalam ati ade taman.. kebun bunge mekar2.. kalah kat new zealand.. wa nak post pasal pe wa sedey.. tunggu tajok "spesel untuk A*** n J***" ade orang namaw denga nape.. tape2.. wa paham.. so boleh proceed ke next blog.. button ade di atas sane.. time kaseh ea.. ok2.. chow bebeh..


Read On 0 lembage komen. JOIN?

salam nisfu sya'aban 3

Tuesday, July 27, 2010
pergh.. saket.. wa baru amek baju dari mesin.. wa sampai jer kat sane, baju wa due baldi penoh hamper melimpah (menunjukkan kerajinan wa membasoh.. kuikui..) wa angkat separoh mati, naseb baek wa ade lagi separoh kudrat.. wa gune sampai abes.. sampai kat balkoni wa, ade air ape entah bertakong.. wa suspek itu air langit semalam agaknye.. seryes, wa da bajet saanteekk bagi lepas, jangan kene air tu pasal wa pakai selipar dalam bilik.. entah ape malang naseb tamaw senyum kat wa, wa boleh pijak air tuw.. mak aih.. ape lagi, jatoh ar.. naseb wa sempat tahan pakai kepale lutut.. kalau tak, kepala wa sama lutut da same level agaknye.. perit.. saket.. pedih woo... huh.. naseb lantai simen.. kalaw retak wa boleh salahkan contractor yang bikin ini tempat.. pasal simen dalam bilek ni semua retak merekah macam kemaraw.. kalaw tile, da lame kantoi wa jadi durian ranum jatoh kat situ tadi.. adeh.. seryes perit lagi pale lutot wa.. sape ade ubat?

p/s: wa sedang malu besar.. bedak wa pakai da tebal seinci.. sebab wa budak safety.. hal kecik wa takleh handle.. bile wa masok off shore plant ke.. loji penapisan ke.. maw terbakar nanti.. abes wa kene saman dengan petronas..

ok.. wa maw lepak fb kejap.. chow bebeh..
Read On 6 lembage komen. JOIN?

salam nisfu sya'aban 2

Tuesday, July 27, 2010
cam si**.. wa bengkek.. pasal wa tak bley tido balek.. lepas kelas ditunde2.. wa xlarat nak tunggu lame.. si**.. wa da la xcukop tido.. semalam wa tido kejap jer.. tak caye tanye bro hiro.. wa borak tak ingat dunie.. wa maw wat assignment nih, kemalasan wa da serbu wa awal2.. bese la en.. wa memang pemes di kalangan malas2 ni.. wa malas jer maw kerek sama lu orang.. lu orang pasti jeles kan pasal lu tak pemes macam wa.. wa yaken itu.. wa tak boleh cakap wa tak suke dorang walaupun ati wa meronta2 terseksa jiwe merana.. nanti dorang nanges2 kat kepale lutut wa.. wa malas la nanti semua orang tengok.. wa malu woo...


haha.. pagi ni wa gelak besar..ade 2 sebab..

1) PUASE
semalam kemain wa kater nak pose arini.. nak bangun pukul 5 la.. siap ajak pakwe wa and member2 pose skali.. piirrraahh!! sekali member wa kejot pukol 6:43 da.. wa dengan muke poyo.. bleh sambong kuak lentang atas katil.. tibe2 wa tak sedap ati pasal subuh da nak abes.. bile wa dengar pintu bilek dibukak, tandenye member wa baru lepas amek wuduk, wa cepat2 bangun dengan muke poyozz, belek2 enset yang takde mesej tuw, tekan2 macam balas mesej.. memang poyozz.. pastu wa gegas2 keluar amek wuduk.. abes semayang, wa tanye die,

"lu puase tak?"..
"puase"..
"abes lu sahur tak?"..
"tak pon"..

sanntteekk.... wa dah "yes..yes.." dalam ati pasal ade member saing.. hakhak.. same2 la kitorang nanti menahan siren dari perot yang kruuk..krrukk.. hahaha



2) UBAT "LELAKI"
wa ade sorang kawan baek ni.. wa bagi name...emm.. M.. wa da anggap die macam abang wa.. die ni budak sarjana (kawan wa sume educated la..tapi ngan sume pon wa kawan baek jek sebena)..study kat IPTA plg kewl lak tuw.. same tempat dengan ex wa yang paling pandai, paling skema ((dolu2 lar)) dan paling lame dalam sejarah kapel wa.. pasal wa kapel dengan die tak pernah pon date.. baek kan wa.. hahaha.. ok, sambong pasal M ni.. wa ade cakap2 dengan die pagi tadi.. die tunjuk jari die luke.. wa tanye

"ape kes"..
"kene pisaw cukor"..
"lu ganazz sangat bercukor sampai luke2"..(wa xde lu wa dgn dy..sopan2 ika-abg jek)

die kate satu perkataan ni,

"gelap"..

wa da pecah perot gelak.. mule la wa buat kepale bangang ni.. wa tanye satu soalan

"di mane kah"..

teros same2 gelak sampai nak mati..

"kat bilik air laa.. takde lampu"..

wa bukan ape.. pasal wa teringat masa mule2 kenal die.. die penah cakap.. sebelum tido.. die ade aktiviti wajeb.. wa gatal2 pakse die bagi wa taw ape la yang wajib sangat.. wa bajet die nak sembahyang witir ke ape.. die bagi wa link.. ohh.. mesti ade doa2 baek ni.. pasal die budak jurusan keagamaan kan.. sekali keluar pasal ubat "besarkan" lelaki punye.. wa lupe ape jenama.. kalaw ingat da lame wa rekemen kat pakwe wa.. terkezut jugak wa dibuatnye kalah muke badak sumbu menahan kentot.. ayat die time tu..

"persediaan sebelum kawen..nanti bini lari pulak"..

dalam ati wa..

"lu da cukop baek ade ilmu agame tinggi.. wa dah bleh berkenan.. mak bapak wa pasti tak tolak lu.. malah bentang kapet kelabu bagi lu masok umah wa.. wa yaken itu.. tapi seyes beb.. wa tak berkenan besar2.. selamat lu bukan pakwe wa"..(panjang betol kate ati wa)

bile wa ungkit balek ape wa piker lepas die kate gelap tu.. die da tutop muke malu.. hahaha.. naseb baek wa bff die.. kalaw tak, wa rase itu kali terakhir wa nampak muke die depan mate wa..


neway, wa seronok pagi ni gelak sampai pipi da macam tweety pasal saket gelak banyak.. walawpon ati wa bengkek pasal kelas academic report writing ala2 kelas methodology batal and wa tak boleh tido.. eh.. wa lupe la.. wa tengah basoh baju tadi.. rase2 mesin tu dah berabad berenti kot.. wa bukan malas nak basuh tangan ni.. tadi wa kene sabon siket je pon dah kering mengelupas.. wa blah dolu.. perot wa dah keluar siren pulak.. cam si**.. awal pagi lagi kot.. naseb baek kelas wa satu jam je pukul 12 nanti.. lepas tu wa bantai tido la .. ape lagi.. tahan lapa weh.. ok2.. wa blah maw sidai baju.. chow bebeh..

Read On 4 lembage komen. JOIN?

salam nisfu sya'aban 1

Tuesday, July 27, 2010
wa sangat letih malam ni.. dengan meeting Pro-Osh dan pelbagai lagi.. but wa tabik spring cap kelapa laut afrika (eh..ni bukan ubat batok ke?) pasal wa sempat gak baca yassin sempena nisfu sya'aban ni walaupun wa bizi.. pada lu orang kat luar yang merembang maghrib tadi.. seyes wa cakap memang lu rugi betol.. wa nak story banyak tapi badan da letih.. wa rase esok pagi lepas sahur wa smbung blk ar.. ok.. chow bebeh..
Read On 4 lembage komen. JOIN?

siot jer

Monday, July 26, 2010



muke wa da bosan... chomel plak.. siot ar.. wa nak buat ganazz xjadik..


wa penat2 siap.. da cantek2 (erk? yeke?).. sekali kelas takde..! macam siot wa cakap.. tapi wa trimas banyak2 kat yaya.. pasal die awal2 da gitaw wa.. huh.. kalaw wa da klua bilik tadi caner..? tak ke wa kene memerap lagi lame kat tengah panas tu? sengal.. haha.. trimas yaya..
Read On 2 lembage komen. JOIN?

penat woo

Monday, July 26, 2010
huu.. penat wa buat keje MIS ni.. wa dah malas sebenarnye.. pasal semua tak ikot ape wa dah plan saaannteekk punye.. wa ingat nak buat pasal data system kat Shell pasal wa memang minat sama Shell ni.. Bile wa maw bukak website pasal Shell, block pulak.. aiysh.. sengal betol lar.. wa malas nak piker panjang.. wa amek syarikat negara sendiri.. apa lagi kalau bukan PETRONAS.. haa.. wa bangga jugak sama PETRONAS ni.. pasal bapak wa penah keje same sub-con PETRONAS.. dan kerana pekerjaan bapak wa time tu la wa pilih masok course ni, OSH.. wa trimas banyak2 sama bapak wa.. pasal dah la bagi wa duet belanje mase wa kat matrix dulu.. lagi bile wa bosan2, wa call die ajak makan same2 kat matrix, tak pernah bapak wa tolak.. wa bukan ape.. bile bapak wa join makan sekali, wa boleh save duet wa untuk topup enset wa pasal bapak wa akan bayar makan tu.. kan budak pandai.. mane boleh mintak duet aje kejenye.. sekali sekala wa kene la pusing2 siket.. tapi bapak wa dah lame kenal wa.. kan wa anak die.. so.. bapak wa akan bagi wa duet jugak walaupun wa tak mintak.. pasal die taw, wa cume akan mintak bile duet dalam poket wa tinggal 3ringget ke bawah + duet dalam bank wa dah limit minimum tak boleh keluar.. haha.. gile pokai kan wa.. aduii..

ok.. wa ade janji kat post lepas wa maw kasi taw ape lauk wa makan kat kenduri semalam kan? rosdiana punye rumah buat kenduri doa selamat macam ade orang nak bertunang wa cakap lu.. wa ingat balek ea susun atur lauk tu..
  • nasi putih
  • masak lemak ikan masin
  • ayam goreng
  • rendang daging
  • ikan kembung goreng
  • ulam2
  • pulut kuning
  • sambal belacan
  • agar2
  • pulut putih
  • santan durian
wa tak ingat pulak yang lain2.. adoii.. wa baru teringat same keje gile itu kolget buat.. wa tak pernah dan memang takkan pernah dapat tengok orang laen makan pulut kuning sama sambal belacan. adoii.. budak tu memang gile. die kate sedap tapi rase lemak pulut kuning tu da kurang la pulak.. bia la die.. wa memang tak boleh masok sambal belacan ni. nanti wa kene minum air bergelen2 sampai terkencing2. balik dari kenduri tu, wa ingat nak cari fax. wa da plan da nak ajak si kolget singgah kat mane2 cybercafe pasal ade kakak kat inna shoppe kate kat cafe area Jaya Gading tu memang ade buat fax. Wa seryes maw hantar kertas sekeping ni. Wa tak boleh tunggu lame. Da seminggu pak cik sebelah rumah wa tunggu wa punye IC tu. Wa memang pemes kan.. pasal tu la salinan IC wa pon tak boleh tinggal kat rumah.. nanti dorang gune name wa untuk program bukan2.. wa malas la nak pegi dengar ceramah ape semua.. selalu bapak wa punye keje la masokkan wa daftar sane sini.. bile wa cuti jer, plan wa die da penohkan.. haha.. terancang betol macam jadual pelancongan..
rain by dryicon

sekali time wa nak balik tu.. dah nak hujan.. si kolget ni pon bawak da macam pelesit.. wa malas la nak kate kat die singgah mane2 pasal wa pon tak maw maen ujan.. nanti wa saket takde sape pon nak bawak wa jumpe doktor kat UKP tu.. wa pon malas nak jumpe die pasal bile cakap dengan die, wa kene speaking.. bile wa speaking, wa cakap dengan die.. wa malas nak tunjok wa terer sangat speaking ni.. aduhh.. ok la.. wa da nak pegi kelas ni.. pukul 8 ade kelas.. chow bebeh..
Read On 0 lembage komen. JOIN?

kenduri

Sunday, July 25, 2010
waa..penat gile kt pegi kenduri.. walaupon cume beberapa kilometer je jaohnye (Taman Tas je pon).. disebabkan naek motor, terasa sakit belakang wa ni.. ni kenduri kat rumah best friend wa mase form5 dulu.. dia baru balik dari moscow hujung bulan lepas.. so, ade la kenduri sikit2..

wa tabik spring sama die.. da la pandai.. cantik.. solehah.. tulen.. pakej lengkap pilihan jejaka la.. wa yaken itu.. tapi seryes.. wa sekarang suda maw blank da ni.. akibat dari tak tido semalam.. mase tengah kenduri tadi memang wa da pusing2 kepala macam kipas helikopter je rasanye.. wa xcakap sape2 la.. wa punye niat datang situ bukan untuk makan (walaupun wa memang kuat makan) tapi wa memang niat nak jumpe member wa (Rosdiana nama die) sebab dah 2tahun tak jumpe..

wa pegi dengan sorang ex-school mate wa yang kitorang panggil Kolget.. wa memang takde moto.. so terpaksa la tumpang dia semata2 nak jumpa rosdiana tu.. wa ucap terime kaseh banyak2 pada Rosdiana atas makanan yang sedap2 dan Kolget itu kerana bagi wa naek motor baru die.. Wa suke naek moto dengan budak2 rempit ni.. pasal jiwe rempit wa belom hilang lagi.. walaupun bf wa selalu bising kalaw wa bawak moto.. wa akan curi2 bawak jugak.. hahaha..

okeh.. wa da tak dapat nak tahan nafsu ni.. makin membuak2 pulak.. oh tolong.. bawa wa ke katil sekarang.. wa dah tak tahan.. nafsu tu makin buas.. wa tak larat nak tanggung.. adoii.. tolong.. wa ngantok giler beb.. wa nak blah ni.. nanti laen kali wa citer ape lauk kat kenduri ni ok.. chow bebeh..
Read On 0 lembage komen. JOIN?

ape wa study dis sem

Sunday, July 25, 2010
wa lupe bagitau lu.. wa ni budak OSH.

"OSH tu ape?" "Menatang mende OSH ni?" "Ape keje sok da kua?"

Chillax la bro.. wa dah bese sangat dengan soklan2 ni.. Kalaw lu orang nak taw amende OSH ni, google sendiri la ek.. wa tak larat nak layan soklan2 dari kanak2 rebina ni..

wa pening dengan subject dis sem.. rase aseng giler kalah alien.. wa macam tak penah denga jek name2 subjek ni.. adoii.. atleast wa belom menghadapi statistic (bakal golek2 kepale mase tahun 3 nanti)..

okeh.. sini wa show off wa punye jadual.. jadual cam free jek en..




tapi wa salute la pada diri wa.. sebab tetap menggagahkan diri macam The Undertaker bangun awal pagi untuk siap2 pegi ke kelas dengan keadaan kolej kediaman yang bapak punye jaoh ni der.. wa kene seberang highway tu.. wa ingat wa da cukop jaoh.. sekali member UiTM wa bagitaw

"Ngoii.. lu punye hostel lagi dekat dari wa ni.. wa kalaw lambat datang kuliah pasal naek bas and jam, wa memang harap bas tu accident pasal wa nak mintak MC." (wa adjust sket pasal die xpakai wa lu sama wa)

cam si** kan ayat die.. accident betol tak ke hilang sorang mujahid Islam.. sek bek die mamat (tak cukop hensem untuk dimartabatkan jejaka) kalaw minah, wa memang suggest lu tolak awal2 untuk jadi bini (ceh..mcm wa baek jer..)

balek pada topik asal (wa memang suke melalot..soli lollipop haa..) ni list subject wa..


bab palapes tu.. wa akan story kemudian.. sebab sekarang wa still bawah pemilihan dan sedang ade prob sama director pusat kokurikulum wa.. macam sengal je wa rase sekarang bile terpiker kan lelaki yang sem lepas wa mintak budget untuk kelab kokurikulum silat wa.. bodo2 wa mintak tak dapat tambah budget.. lagi kitorang kasi kat Universetail ni RM4K hadiah dari Timbalan Pengarah JKKN Pahang.. sekali lagi wa rase cam si**.. kalaw la duet tu kasi kat wa.. wa dah dapat moto sebijik.. chow bebeh..


p/s: wa maw moto sebijik. LC kalaw bole. sape maw bg?
Read On 0 lembage komen. JOIN?

madah awal dari wa...

Sunday, July 25, 2010
Wa da bape bulan entah puase blogging ni... tibe satu tahap.. wa malas nak bukak blog lame.. pasal bile da ramai sangat tahu blog tu.. wa tak sedap ar kan nak makan ketupat banyak2 kat situ.. nak pailing feeling dalam2 kat situ lagi la tak best.. so, wa amek keputusan, wa tuka wa punye bahase, tuka wa punye stail, dan yang paling best wa tuka wa punyer blog.. haa...care tak? hehe... wa open minded.. lu sempoi, wa sempoi.. lu keras, wa mantap.. lu lembot, wa lentok.. sume wa masok.. haha.. neway.. wa ni bukan laki, wa pompan sejati bro.. lu jangan ingat dah wa gune wa-lu, wa ni budak jahat.. tak... pemikiran negatip ni kene buang jaoh2 bro.. honestly (omputeh wa cakap sama lu) wa ni budak educated.. wa tengah amek ijazah sarjana muda kat satu tempat dekat dengan highway kat Pahang (lu piker la sendirik kat mane haaa). Wa ade family, wa ade pakwe, wa ade bff, wa ade kawan biase.. ade due mate, due telinga, sume cukup lengkap.. wa tak maw banyak cakap la.. kire bile u all follow blog ni.. lu taw la wa caner.. cume wa nak ingatkan dari awal la kan.. lu bile masok dalam sangkar burong wa ni, tolong bace ape tajok same description tu ok.. wa tak suke bile wa luah ade maw kutok2 blakang sama wa.. kalaw lu orang maw kutok wa, maki wa, buat kat komen.. wa sure balas ape wa boleh.. wa orang melayu.. ade batas lagi.. so, dun worry.. u give poisons, i give honey.. chow bebeh..
Read On 0 lembage komen. JOIN?
Related Posts with Thumbnails

Freyja Silver

Freyja Silver Blog Designs

Pembunuh::bersirI

Dapatkan approval wa dulu, baru lu orang jadi siput sedut. Jangan suke suki. Powered by Blogger.

Halimunan::beraksI

Kata::kitA


Jangan::tekaN

My photo
Secret Garden, Tepi Highway, Malaysia
Luahan hati wa. Sukati ar wa nak cakap pe. Korang pe hak de atas wa? Bapak wa pon tak bising, lu orang senyap ar..

Toink::toinK

KerepekaN