Ketik::keliK

Bangla mati, lu kesah?


Terbakar kampung nampak asapnya, tanah runtuh lu nampak ape? -C-

wa benci sebena nak cakap pasal ni tapi wa kene cakap jugak. wa pelik apa pasal mata wa tamaw bagi wa rehat. wa bosan pagi ni. sekali 2 blog wa update. bangang kan? wa rase jiwe wa mule tak tenteram. wa rase macam ada satu kuasa akan menarik mata wa supaya berat. lalu wa dengan perasaan penuh syak dan wasangka, berjalan penuh segak bergaya mutu keunggulan ke laci meja wa. laci paling bawah dan paling besar sekali. di situlah tersimpan satu ubat yang menakutkan kuasa tu. ubat tu nama dy Kopi RADIX. Lu penah dengar iklan "Mai secawan.." si mat salleh tu cakap.. hahaha.. wa promote ni.. sape maw contact wa eh.. harga tester (sepeket RM1) bancuh sendiri.. nota kaki: untuk budak UMP saje. time kaseh.

bukan itu yang wa maw story.. wa da overdose caffein malam ni pasal tu wa jadi miong2 macam ni.. tensen punye pasal kan.. lu ape taw? kebosanan wa membawa wa kepada satu surat kabar yang boleh didapati dalam bentuk cetakan dan online di negara kecintaan wa, MALAYSIA. Belit Hari-hari name dy. wa try bace punye bace punye bace sampai lidah wa terbelit2. Baru wa paham apa pasal. Story pasal bangla mati/cedera tertimbus. Apa pasal cume berite ni yang tangkap kepala wa? Reason plg bodoh ialah, wa budak safety. Tu je.

Ala sistz.. bangla..ape kesah kalaw dorang mati pon.. dorang kan ramai.. lagipon, semak je kat malaysia ni tengok bangla ramai2.. "dey! dorang pon manusia, OK!!!" ikot ape wa bace, da 2x kejadian same blaku kat situ.. wa pelik.. kalaw sampai 2x, safety officer dy mkn gaji bute ape? bende bukan kaki tecucuk paku, bile letak minyak gamat da baek.. nyawe bro..nyawe.. kalaw wa jadik officer kat situ, wa suggest tutop je company tu.. cam si** wa cakap sama lu.. company tu sure pentingkan diri, profit semate..

wa lagi sedey pasal wa bace due orang yang mati tu adalah biras..lagi sorang selamat.. wa kompem dorang kat bangla xdapat hidup macam kat Malaysia.. pasal tu dorang bawak sepupu sepapat datang keje sini, nak bagi anak bini makan.. orang malaysia sendiri cane bro? dok goyang kaki tunggu mak bapak suap nasik dalam mulot.. kadang wa rase nak terajang muke sekor2 pon ade.. tapi wa sedar sape wa.. badan pon sekeping jek.. ade hati nak terajang anak orang.. ceyt!

wa bebel panjang kali ni kan? waa.. tapi moral of the story nye: kalaw orang luar sanggup mati bergadai nyawa untuk pembangunan negara kite, ape lu orang buat untuk majukan Malaysia? Google jawapan dalam otak Wiki lu tu k. chow bebeh..

0 lembage komen. JOIN?:
Related Posts with Thumbnails

Freyja Silver

Freyja Silver Blog Designs

Pembunuh::bersirI

Dapatkan approval wa dulu, baru lu orang jadi siput sedut. Jangan suke suki. Powered by Blogger.

Halimunan::beraksI

Kata::kitA


Jangan::tekaN

My photo
Secret Garden, Tepi Highway, Malaysia
Luahan hati wa. Sukati ar wa nak cakap pe. Korang pe hak de atas wa? Bapak wa pon tak bising, lu orang senyap ar..

Toink::toinK

KerepekaN